Vajon lehet-e költséghatékonyan növelni otthona biztonságát ajtó és zárcsere nélkül?
A válasz: Lehet, hevederzárral. A hevederzár tökéletes megoldás otthonunk védelmében. Mindkét oldalon a falba vagy tokra rögzített erős fogadóba záródó rudazattal ellenáll a feszítésnek és stabilan tartja az ajtót, a hagyományos bevésőzárakkal ellentétben.

Akár fa vagy műanyag ajtóról van szó, a normál zárak az ajtótokra rövid kis csavarokkal rögzített zárfogadókba záródnak. (Az Ön ajtajában is!) Ez a megoldás csekély tartást ad az ajtónknak, és hamis biztonságérzetet kelt!

Egy ilyen ajtó feltörése nem okoz gondot egy gyakorlott tolvajnak.

A hevederzár viszont valódi biztonságot nyújt! Amennyiben Önnek nem biztonsági ajtaja van, akkor szinte kötelező tartozék a hevederzár az ajtóhoz.
Ezt szerencsére már sokan tudják, hiszen naponta több hevederzárat is felszerelünk.
Tények betörőkről, betörésekről

Az egyik legkedveltebb betörési módszer a hengerzártörésEzzel a módszerrel másodpercek(!) alatt képes egy betörő feltörni egy átlagos bejárati ajtót. Hengerzártörések megelőzésére a tökéletes megoldás a törésvédő pajzs.

Emellett előszeretettel alkalmazzák még a pajszerelést (befeszítés, kifeszítés)

Védekezni lehet többek között biztonsági ráccsal és/vagy hevederzárral.
Tények betörőkről, betörésekről
A betörők átlagosan 15 perc alatt végeznek a teljes betöréssel

Igen, sajnos mindössze ennyi idő kell ahhoz, hogy kiraboljanak egy otthont. A jó hír viszont, hogyha pár perc alatt nem sikerül bejutniuk, akkor továbbállnak. Megoldások: biztonsági rács, hevederzár, törésvédő pajzs, vagy biztonsági ajtó. Ezek az eszközök mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az otthonunkba ne tudjanak belátható időn (mivel a betörő nem tud pár perc alatt bejutni, tovább áll) belül betörni.

Hevederzárral drámaian csökkenti annak az esélyét, hogy betörjenek Önhöz.

Kérjen egy ingyenes helyszíni felmérést, amely után személyre szabott ajánlatot adunk, továbbá egyéb javaslatokat is teszünk otthona biztonságának növelése érdekében.

Bármilyen kérdés esetén hívjon minket! – +36 30 34 36 136

Szolgáltatásainkat a következő területeken tudják igénybe venni:

(Győr, Veszprém, Balatonfüred, Siófok, Dunaújváros, Székesfehérvár, Tata, Tatabánya, 15km-es körzetük és Budapest.)